Ustavimo TES6
Reševanje partnerskih težav

5 nasvetov za reševanje partnerskih težav

Najti popolnega partnerja, s katerim se ujameš in kasneje zaživiš ter ustvariš družino, so sanje vsakega posameznika med nami. Ljubeč odnos, v katerem se vedno lahko opreš na partnerja, mu zaupaš tudi najbolj skrite misli in vedno najdeš tolažbo.

Kaj pa, če se partnerski odnos sčasoma skrha do te mere, da je videti konec skupne poti? Nikakor ne gre obupati ob pojavu prvih nesoglasij ali morebitnem občutku, da ni več tako, kot je nekoč bilo. Za partnerski odnos se je potrebno truditi vsak dan skozi celo življenje.

1. Iskanje vzrokov

Pojavile so se težave in oba (ali eden od vaju) čutita, da nekaj ni v redu. V prvi vrsti je potrebno poiskati izvor težav, jih opredeliti in razmisliti o tem, za kako hude probleme gre. Večino nesoglasij se da seveda rešiti brez neprijetnih potez.

Kljub temu pa reševanje partnerskih težav zahteva trdo delo z obeh strani, kajti v kolikor eden od partnerjev začuti, da je pri tem osamljen, se kaj hitro pojavi brezupnost in celo končanje razmerja. Za to pa zagotovo še ni čas.

2. Pogovor

Že tako ali tako je iskren in odprt pogovor med partnerjema ključ do tega, da do težav sploh ne pride. Vsaj do tistih večjih, kajti neka manjša nesoglasja vedno bodo. Vzemita si čas za pogled v oči in klepet ali resen pogovor.

Pogovor med partnerjema
Iskren pogovor med partnerjema je včasih dovolj, da do težav sploh ne pride.

Ne iščita izgovorov v obilici dela, ukvarjanju z otrokom in pomanjkanju časa. Za partnerski odnos se mora vedno najti čas za pogovor in reševanje skupnih težav. In da, težave v razmerju so težave obeh in nikoli ne zgolj samo enega posameznika.

3. Dogovor

Ko bosta našla izvor vajinih težav in se bosta o njih pogovorila, bo čas za nek skupen dogovor. Ta bo seveda odvisen od vrste težav, ki jih bosta odkrila, a bistveno je, da skupaj pristopita k reševanju in se zavedata, da jih je moč rešiti.

4. Analiza

Čeprav se vama bo morda zdelo, da sta stanje že analizirala, pa gre za analizo ob iskanju težav in izvoru. Tokrat pa naj bo analiza namenjena dejanjem in vajinemu trudu, ki sta ga vložila v to, da svoje razmerje rešita.

5. Prebujanje ognja

Do krhanja v partnerskem razmerju velikokrat pride potem, ko prvotni ogenj strasti in ljubezni malce oslabi in se s tem zmanjšata tudi intenzivnost in pogostost izražanja ljubezni ter intime. Povejte partnerju, da ga imate radi. Podelita si kakšen poljub več kar tako in si zaželita lep dan.

Namesto kavice doma spijta kakšno v priljubljenem lokalu. Pojdita na zmenek, kot sta hodila nekoč. Tudi vikend izlet je dobra rešitev. Prebudite ogenj v spalnici z izbrano opremo, erotično posteljnino in seveda perilom. Sta že kdaj obiskala skupaj kakšno erotično trgovino?

Če ne, bo sedaj zagotovo pravi trenutek, da razplamtita strasti. Seveda ne gre vse skozi spolnost, a dejstvo je, da je to točka, na kateri se lomijo številna razmerja. Pomanjkanje spolnih odnosov, občutek, da ne privlačimo več partnerja kot nekoč porodi ljubosumje, iz česar pa navadno ne pride nič kaj dobrega.

Znova se zaljubita!

Marjan Kodrič

Marjan Kodrič

Živjo, hvala za obisk na moji spletni strani, kjer si lahko prebereš veliko o zdravju, prehrani, partnerstvu, odnosih, psihologiji in podobnem.