Ustavimo TES6
Čvrsta zadnjica

5 nasvetov za čvrsto zadnjico brez celulita

Zelo pomembno je, da se človek v svojem telesu in koži dobro počuti, zato ne čudi, da se vse več Slovenk in Slovencev zateka k različnim športnim aktivnostim in vadbi. Tokrat se bomo posvetili posebnemu delu telesa, na katerega so ponosne ženske in pozorni moški.

Seveda gre za zadnjico, za katero si želimo, da bi primerno napolnila oblačila in nas naredila bolj samozavestne. Na spletu je najti kar nekaj različnih vaj za zadnjico, mi pa smo zbrali nekaj nasvetov za čvrsto zadnjico, ki bo obenem tudi brez celulita. In lahko ste brez dvoma, tudi moški si želijo izoblikovati svojo zadnjico.

1. Vaje za zadnjico

Kot je bilo pričakovati, bo prvi in najbolj pomemben nasvet prav vadba. Vaje za zadnjico so precej raznolike in nikakor ne zajemajo zgolj počepov. Čeprav marsikdo misli, da bo le z izvajanjem počepov učvrstil svojo zadnjico, pa temu žal ni tako.

Zadnjica je sestavljena iz treh mišic: velika, srednja in mala zadnjična mišica. Da bi zadnjico lepo oblikovali in napeli, je potrebno z vadbo obremeniti vse sklope mišic. Vaje, ki pridejo v poštev, so počep, izpadni korak, ležanje na boku in dvigovanje noge ter izmenično dvigovanje iztegnjenih nog ob ležanju na hrbtu.

2. Vaje s pripomočki

Da prej opisane vaje naredite karseda intenzivne in močneje obremenite mišice na zadnjici in stegnih, si lahko pomagate z elastiko. To elastiko se navadno namesti okoli nog v višini kolen, kar oteži izvajanje določenih vaj.

Lahko pa si pri oblikovanju zadnjice pomagate tudi z uporabo uteži. Primerna vaja za to bo tako imenovani deadlift. Stopala postavite v širini bokov, poberite uteži in se s poravnanim hrbtom dvignite ter nato spustite nazaj, pri čemer zavestno stiskajte zadnjične mišice.

3. Hlače za zadnjico

Pri teh hlačah ne gre zgolj za posebej krojene pajkice, ki privzdignejo zadnjico in ustvarijo lepši videz. Gre za hlače, ki zadnjico dejansko spreminjajo in oblikujejo. Posebej oblikovane iz naprednih materialov zagotavljajo topljenje maščob, hkrati pa poskrbijo tudi za odpravo celulita.

Ker si ženske ob oblikovanju zadnjice navadno želijo tudi lepših stegen, so tovrstne hlače odlična novica zanje. Seveda pa boste do najboljših rezultatov prišli, če boste ob tem mislili tudi na vadbo. Zanimivo, da delujejo podobno kot kompresijske nogavice, kar pomeni boljšo prekrvavitev.

4. S tekom do lepše zadnjice

Tek je tako ali tako ena najboljših vadb za celotno človeško telo. Skrbi za boljšo telesno pripravljenost, zdravo in močne srce, obenem pa še za oblikovanje telesa. Pri tem se seveda ne moremo izogniti zadnjici, ki bo za začetek vesela že nekoliko hitrejše hoje.

Tek za zadnjico
S tekom do učvrstitve celotnega telesa, še posebej stegen in zadnjice.

Ob hitrejši hoji bodite pozorni na to, da pri vsakem koraku namensko obremenite zadnjične mišice, kar boste še kako dobro čutili kasneje doma in naslednji dan. To bo le znak, da vadba učinkuje in da vaše mišice na zadnjici opravljajo svojo nalogo.

5. Hrana za lepo zadnjico

Kakorkoli obrnemo, pa se ne moremo izogniti niti prehrani. Tako kot velja za celotno telo in dobro počutje, se bo tudi vaša zadnjica lepše in hitreje oblikovala, če boste v telo vnesli ustrezna hranila. Opustite živila z nasičenimi maščobami in obrnite hrbet sladkorju.

Marjan Kodrič

Marjan Kodrič

Živjo, hvala za obisk na moji spletni strani, kjer si lahko prebereš veliko o zdravju, prehrani, partnerstvu, odnosih, psihologiji in podobnem.