Ustavimo TES6

10 koristi rednega seksa

Seks je prijeten, poleg tega pa nam lahko koristi za bolj polno, bolj srečno in tudi bolj zdravo življenje. Na kaj vse vpliva spolnost in zakaj bi se morali potruditi, da imamo redne spolne odnose?

1. Izboljšanje imunskega sistema.

Seks je zapleten. A ne s stališča samega dogajanja med dvema partnerjema, temveč s stališča procesov, ki se med tem odvijajo v telesu. V njem prihaja do celega kupa reakcij in do sprožanja toliko hormonov, da vseh koristi niti še ne poznamo natančno, med tistimi, ki so zagotovo dokazane, pa je izboljšanje imunskega sistema. Kako lahko seks skrbi za to, da smo manj pogosto bolni ter nam različni povzročitelji bolezni ne pridejo do živega? Ne vemo. Dokazano pa je, da so ljudje, ki imajo redne spolne odnose, manj pogosto bolni od tistih, ki rednih spolnih odnosov nimajo.

2. Izboljšanje psihičnega zdravja.

Seks nam daje samozavest, zaradi njega se počutimo srečni, vsemogočni, lahko bi premikali gore … Redni spolni odnosi torej lahko bistveno izboljšajo posameznikovo psihično zdravje, saj mu pomagajo, da je veliko bolj pozitivno naravnan in veliko bolj srečen. Ravno nasprotno pa lahko pomanjkanje seksa povzroči, da človek nima pozitivne samopodobe, da ni samozavesten, da zapade v depresijo …

3. Manj stresa.

Če vas seks ne sprosti, potem vas ne more nič. Spolni odnosi so odlični, da odpravite stres in pozabite na vsakdanje skrbi, saj se med seksom sproščajo hormoni sreče, prav tako pa tudi hormoni, ki skrbijo za relaksacijo in prijetno utrujenost, zaradi katerih po seksu povsem brez  težav zaspite ali vsaj malo zadremate. Če ste napeti in razdraženi, se torej le pustite zapeljati partnerki oziroma partnerju, in takoj se boste počutili bolje.

4. Odpravljanje bolečin.

S seksom se lahko precej učinkovito rešite nekaterih bolečin, saj se med spolnim odnosom blokira zaznavanje bolečine. Če vas boli križ, noge, če imate glavobol, če žensko v času mesečnega perila mučijo krči, potem je spolni odnos odlična naravna rešitev. Ni vam treba vzeti tablete, samo v posteljo morate in se imeti lepo.

5. Mladostnejši videz.

Ljudje, ki imajo redne spolne odnose, so videti mlajši, in to ne zgolj za leto ali dve. Raziskava je pokazala, da vas imajo lahko ob seksu štirikrat tedensko drugi za sedem do dvanajst let mlajše! Kako je to mogoče? Nekaj lahko pripišemo »avri« oziroma »siju«, ki ga izžarevajo zadovoljni in zadovoljeni ljudje, nekaj pa hormonom. Spolni hormoni namreč dejansko vplivajo na videz kože in las.

6. Dober mišični tonus.

Spolni odnosi so zagotovo mini telovadba, saj se nam srčni utrip pospeši, vse mišice telesa pa morajo delati. Vsekakor ne moremo reči, da seks vpliva na telo enako kot ura teka, vendar pa pri njem vseeno nekaj naredimo za svoje telo. Predvsem gre pomen pripisati temu, da pri seksu razgibamo tudi mišične skupine, ki jih pri športu ne vedno, torej lahko računamo na izboljšanje njihovega tonusa. Kaj pa izguba telesne teže s seksom? Ne, tudi reden seks tu ne koristi kaj prida, saj pri njem izgubimo premalo kalorij. Vseeno bo treba teči!

7. Moško in žensko zdravje.

Reden seks pri moških skrbi za zdravo prostato, pri ženskah pa preprečuje inkontinenco. Privoščite si torej veliko seksa, pa na stara leta niti vi, niti vaš partner oziroma partnerka ne bosta imela težav.

Marjan Kodrič

Marjan Kodrič

Živjo, hvala za obisk na moji spletni strani, kjer si lahko prebereš veliko o zdravju, prehrani, partnerstvu, odnosih, psihologiji in podobnem.